Mas Postius - Turisme rural i ramader

Entorn

El Mas es troba envoltat de natura i de mil racons per descobrir.

Muntanyola és dins el terme on predomina un tipus de clima mediterrani de muntanya mitjana amb tendència continental. Potencialment el terme s’inclou dins el domini de la vegetació euro-siberiana amb predomini del bosc de roure martinenc (Buxo-Quercetum pubescentis fagetosum), tot i que en el sector més proper a les subcomarques del Moianès i el Lluçanès semblaria que es podria donar un domini climàtic del bosc de roure valencià (Violo-Quercetum fagineae).

El paisatge

Els animals

A la casa podeu veure diferents animals, ànecs a la bassa gran, oques, gallines, conills i gossos.

A uns 10 minuts de la casa, tot fent una excursió podeu visitar la granja de vedells.

Al vespre, després de sopar, podeu gaudir del concert de les granotes de la bassa gran que podeu escoltar asseguts al banc de fusta que es troba al costat de la bassa petitat de peixos, però també si us relaxeu a la portxada podeu escoltar les granotes de la bassa de peixos propera a la piscina.

Durant tot el dia, desde qualsevol lloc exterior, també podeu gaudir del concert relaxant de música dels ocells.

 La comarca d’Osona

La comarca d’Osona, situada a l’extrem nord-est de la depressió central Catalana, està envoltada pel prepirineu (al nord) la serralada transversal al nord-est, la serralada prelitoral al sud-est, i al nord-est la Depressió Central. La seva capital és Vic, situada al centre de la comarca i al centre també de la plana de Vic, que ocupa l’espai central de la comarca. Limita amb les comarques següents: al Nord amb el Ripollès, la Garrotxa i el Berguedà, a l’Oest amb el Bages, a l’Est amb la Selva i al Sud amb el Vallès Oriental.

Senderisme

Per als amants del senderisme, i des de casa nostra, us oferim la possibilitat de desplaçar-vos per una sèrie de recorreguts pels bells paratges de l’entorn fruit de la barreja de diversos senders senyalitzats, de curt i llarg recorregut (PR i GR) i d’un tram del nou traçat del “Camí de St. Jaume” (Camino de Santiago) que prové del Montseny i ens porta fins a Montserrat .

Prop de la casa podeu fer excursions diverses de uns 15 minuts aproximadament, pel bell mig de la muntanya:

La Cova del Pastor que és on antigament el pastor es resguardava del fred, de les plujes o les nevades. Està totalment restaurada.  Podeu anar tot pasejant amb els nens i com que al costat de la cova hi ha una taula i uns tamburets de pedra doncs us podeu  emportar el berenar i així agafar energia per tornar a la casa.

La Font de Canaletas està amagada al mig del bosc en un raconet molt bonic i també disposa d’una taula i bancs de pedra per poder menjar alguna cosa.